XOCOLATA PER A STEVIÒFILS

Como la química ayuda a evitar las fobias

CLAUDI MANS

Tapa de xocolata Torras amb stevia. Fes clic per ampliar. Tapa de xocolata Torras amb stevia. Fes clic per ampliar.

Per què s’inventen les xocolates sense sucre, els torrons sense sucre, els xiclets sense sucre, les begudes sense sucre? Per tres raons generals. Els diabètics volen menjars sense sucre per evitar les pujades brusques de glucosa a la sang. Les persones amb sobrepès o obeses, per evitar ingerir les calories del sucre. I per evitar les càries, especialment en els nens. A aquestes raons s’hi suma ara una genèrica sacarosafòbia (aversió als sucres refinats), que juntament amb la farinablancafòbia i la salrefinadafòbia, componen tres fòbies presents en part de la població. Entre parèntesi, puc comprendre la farinacompletafília, la sucresenserefinarfília, o la saldel’Himalaiafília -que aporten respectivament fibra, algunes proteïnes i vitamines, i argiles- però no les fòbies citades, perquè els productes no refinats contenen el producte refinat.

Com s’ho fan els elaboradors d’aliments preparats per substituir el sucre…

Ver la entrada original 752 palabras más

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s